Lille Kalle hade fått i uppgift av sin l...

Lille Kalle hade fått i uppgift av sin lärare att skriva en uppsats om politik. Eftersom Kalle inte hade den blekaste aning om vad politik var så frågade han sin far.
— Jag ska förklara, svarade pappan. Vi kan ta vårt hem som exempel. Jag är löntagaren, så vi kan kalla mig för regeringen. Din mor är pengaförvaltaren, så henne kan vi kalla för riksdagen. Vi tar hand om dig och dina intressen, så vi kan kalla dig för folket. Sedan kan vi kalla hushållerskan för arbetarklassen och din nyfödde bror för framtiden. Förstår du nu?
— Inte riktigt, sa Kalle. Men jag ska fundera på saken. Efterföljande natt vaknade Kalle av att hans lillebror skrek inne i barnkammaren, så han gick för att se efter vad som var fel. Kalle upptäckte att brodern hade gjort ordentligt i blöjan, varpå han gick till sina föräldrars rum för att be om hjälp. Där hittade han dock bara sin mor, som sov djupt. Kalle gick då vidare till hushållerskans rum och kikade genom nyckelhålet, och såg då sin far i sängen med husan. Mycket tankfull återvände Kalle till sitt rum, kröp till sängs och drog täcket över huvudet och somnade om. Morgonen därpå vid frukostbordet säger Kalle.
— Far, Jag tror att jag förstår vad politik är nu. Riksdagen sover sött medan regeringen drar över arbetarklassen, folket ignoreras helt och framtiden är full av skit. . . .

Betyg på skämt

Lämna gärna ditt betyg!

★ ★ ★ ★ ★ 

Permalänk: Skämt nr 305

Skriv en kommentar