Konsten att döda en ål

Lille Jonny var 5 år och liksom andra pojkar i sin ålder väldigt nyfiken. Han hade hört ganska mycket om det här med sex från de andra pojkarna och undrade hur det egentligen gick till.
En dag frågade han sin mamma som dock blev väldigt generad. Istället för att förklara sa hon åt honom att gömma sig bakom gardinerna en kväll och titta på sin äldre syster och hennes pojkvän. Det gjorde han. Följande morgon beskrev Jonny allting för sin mamma.

"Syrran och hennes kille satt och snackade ett tag. Sedan släckte han nästan alla lampor. Han började krama och kyssa syrran. Jag tror att syrran höll på att bli sjuk för hennes ansikte såg så lustigt ut. Han måste också ha tyckt det för han lade sin hand innanför hennes blus för att känna på hjärtat. Precis som en doktor skulle ha gjort. Men han var inte lika duktig som en riktig doktor, för han verkade ha problem med att hitta hjärtat.

Jag tror att han höll på att bli sjuk också, för snart hade båda två börjat flämta och var alldeles andfådda.

Hans andra hand måste ha varit kall, för han stoppade in den under syrrans kjol. Syrran blev värre nu. Hon började stöna, sucka, jämra och vrida sig så att hon nästan halkade ur soffan. Det var då febern kom. Jag vet att det var feber, för syrran sa att hon kände sig alldeles het. Till slut fick jag reda på vad det var som gjorde dem så sjuka. På något vis hade en stor ål krupit in i hans byxor. Plötsligt bara hoppade den ur hans byxor och stod där ungefär 25 cm. lång, jag svär! Han tog i alla fall tag i den för att hindra den från att smita. Syrran blev riktigt rädd när hon fick se den. Hennes haka föll ned och hon började ropa på gud och liknande. Hon sade att det var den grövsta och längsta hon någonsin sett.

Plötsligt blev syrran jättemodig. Hon försökte döda den genom att bita av huvudet. Plötsligt gurglade hon till och släppte taget om ålen. Jag slår vad om att den bet henne. Därefter tog hon tag om ålen med båda händerna och höll den stadigt medan hennes kille tog fram en munkorg ur sin ficka och drog den över ålen. Syrran lade sig tillbaka och särade på benen så hon kunde få ett saxgrepp om den. Han hjälpte till genom att ligga ovanpå ålen. Du skulle ha sett, ålen kämpade emot utav bara fan. Syrran började stöna och vrida sig och hennes kille nästan välte soffan. Jag tror att dom ville döda ålen genom att mosa den mellan sig.

Efter ett tag slutade ålen att röra på sig. Syrran och hennes kille suckade stort. Hennes kille reste på sig och se på fan, de hade dödat ålen. Jag vet att den var död, för den bara hängde där och en del av innanmätet hängde ut.

Syrran och hennes kille var trötta efter kampen men dom började ändå att kramas och pussas igen, och titta, ålen var inte död! Den hoppade rakt upp och började bråka igen. Jag antar att ålar är som katter, har flera liv eller nåt sånt. Den här gången försökte syrran döda den genom att sätta sig på den. Efter att hon suttit och hoppat på den i minst en halvtimme så var ålen äntligen helt död. Den här gången vet jag att den var död, för jag såg syrrans kille skala av skinnet på ålen och spola ner det i toaletten. . . ."